Peru ontdek de Incas (Family Trip)

Datum van: Eerste group van vrijdag 13 tot 26 july. Tweede group van vrijdag 03 tot 16 Aug.
Kleine groupen max. 3 Gezinnen.

Aantal Speciale Punten van het Programma

Peru laat je de mysterieuze precolombiaanse en Inca culturen beleven tijdens deze familie reis. De Inca’s bekroonden hun beschaving met Machu Picchu, één van de nieuwe 7 wereldwonderen! En wij ontdekken dit alles in een fantastische natuur, van aan de kust tot in de eindeloze vlaktes tussen de Andesbergen! Een onvergetelijke reis met een trekking door de Andes waar slapen we in volle comfortabel grote tenten voor elke familie, we vuur maken en de lokale bevolking zullen sommige muziek te maken voor ons om prachtige natuur en de hemel vol sterren. We gaan dit avontuur te combineren met een uitbreiding in het prachtige regenwoud of Nationaal Park Tambopata Candamo.

Begeleide van de Reis

Dit programma zal worden begeleid door Marcelo Morales, he is getrouwd met een Belgische en heeft samen 3 kinderen. Reizen met kinderen is iets wat we iedere ouder kunnen aan-raden! Het is geweldig om je kinderen te laten kennismaken met andere culturen, nieuw dieren- leven en bovenal om met elkaar, als gezin, te genieten van een bijzondere reiservaring in de magische land van de Inca's.

“Ontwikkelde ik dit avontuur programma voor een België reisorganisatie gespecialiseerd in gezinnen vakanties, na twee jaar samen werken ik beginnen met inbegrip van deze formule in mijn eigen reisbureau programmas”

“Alle ervaring die ik heb met België gezinnen begeleiden en als Papa zelf, wil ik delen met de nieuwe families die willen komen om mijn land te bezoeken, waardoor ze de meest authentieke contact met de lokale bevolking mensen, spreek ik nederlands en de Quechua indianen taal en heb Ik grotte kennis van de cultuur en tradities van mijn volk”.

Waar blijven we

Voor dit programma heb ik zorgvuldig de beste hotels in Peru gekozen, tijdens de trekking elk gezin een eigen grote tent of twee tenten hebben, zal het een grote kook-en eettent en al kamperen materiaal zal worden voorzien van onze team en cheff kok. Voor de jungle een lodge bevindt zich in het Nationale Park de meest pure contact met de natuur te geven, zal wilde apen en vogels bezoeken ons​​.

PROGRAMMA:

Dag 1: Brussels - Lima

Aankomst in Lima, Marcelo zal wachten voor je familie en transfer naar het hotel in Miraflores dit is het beste luxe wijk van Lima, Miraflores en Barranco is volkomen veilig om uit te gaan eten of wandelen.

Overnachting Hotel Mariel***. www.mariel-hotel.com 

 

Dag 2 : Lima - Cusco

Morgens vroeg vliegen we naar Cusco. We rijden naar Yucay, een dorp in de Heilige Inca Vallei, op 2400m. Vandaag zullen we verblijven in het hotel voor het hebben van een goed aclimatization op de hoogte. We maken kleine wandelende rond de Yucay dorp. Het heeft hierdoor een aangenamer klimaat beter dan in Cusco.

Hotel Boutique Sonesta Posada Yucay**** - www.sonesta.com/sacredvalley  

 

Dag 3 : Heilige Vallei van de Inca’s.

Ontbijt buffet in het hotel. Deze dag brengen we een bezoek aan Pisac, een typisch indianendorp. Het is het eerste dorp van de heilige vallei van de Inca’s, op een hoogte van ruim 2600 m. Door het dal stroomt de Rio Urubamba, die voor voldoende water zorgt om de akkers te bevloeien.  Bergafwaarts, langst een heel mooi pad, gaan we naar de zoutterrassen van Maras en Moray. De zoutpannen, die gevoed worden door een heel klein stroompje uit de berg er achter, stammen uit de Incatijd en kennelijk is er sindsdien niet veel veranderd in de werkwijze. We eindigen onze dag met een wandeling naar het dorp beneden, deze korte wandeling de heuvel ligt op 40 minuten, nadat we weer terug naar onze hotel in Yucay.

Hotel Boutique Sonesta Posada Yucay**** - www.sonesta.com/sacredvalley  

 

Dag 4-7: Trektocht door de Andes.

Ontbijt buffet in het hotel, nadien rijden we naar Lares, waar we aan onze trekking beginnen de volgende dag. Eerste dag is om te genieten van Lares openlucht thermale baden. Gezinnen kunnen genieten van een driedaagse wandeltocht. Dit is de mooiste en makkelijkere Andestrektochten in Cusco, met een prachtig uitzicht op het hooggebergtes. Tijdens de trekking alle je bagage zal worden dragen op paarden; je draagt alleen en kleine rugzakje met benodigdheden voor elke dag. De maaltijden een slaapzak en slaapmatje tijdens deze trekking zijn inbegrepen.

 

Voor elke group zijn twe paarden voorzien als iemand moe is kan hij gebruik maken van de paard. We zullen kleine dorpjes waar mensen nog leven zoals eeuwen voorbijgaan, zij zijn de boeren eten alleen wat moeder natuur hen biedt. Het hoogste punt van de trekking is 3750m. In de campings onze team zal worden belast met het maken van de beste sfeer, zullen we vuur maken en de kans om het bezoek te ontvangen van lokale musikanten, natuurlijk een glas wijn maakt het 's avonds veel beter grappig. Wij zullen lokaal eten het maken van de maaltijden een ervaring zelf doen. Bij elke trekking organiseren we een sociaal project dag, we gaan bezoeken een lokale schooltje en geven de kinderen direct kleding, speelgoed en potloden.De vierde dag zijn we terug in ons hotel in Yucay.

Hotel Boutique Sonesta Posada Yucay**** - www.sonesta.com/sacredvalley  

 

Dag 8: Yucay naar Machu Picchu.

Ontbijt buffet in het hotel. Transfer naar Ollantaytambo, vanuit hier vertrekt om 8.23 u met de Expedition trein door de “Heilige Vallei”, richting het plaatsje Aguas Calientes om 10.26. Na aankomst wordt u opgehaald en meegenomen naar uw hotel. Mogelijke opties voor na de lunch wandelen Mandor Watervallen en de botanische tuin van 2 uur, mogelijk om vogels en flora van dit gebied te zien, or bezoek thermale baden. Later terug te keren naar Aguas Calientes. 

Hotel Presidente *** http://www.reservas.net/app/hotel.exe?302,2476,ENG

 

Dag 9: Machu Picchu dag en terug Cusco.

Om 5.30 uur nemen we het eerste bus naar Machu Pichu begeleide wandeling met onze gids in de eeuwenoude, verloren Incastad. Vanop deze hoogte heeft men een adembenemend zicht op de bergrug die met zijn vele bouwwerken sterk op een geborduurde deken lijkt. Deze stad is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en precolombiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. In de namiddag nemen we de trein terug naar Cuzco. In de avond na aankomst in Cuzco wordt u weer naar uw hotel gebracht. Hotel Sonesta Cusco*** - www.sonesta.com/CuscoPosadas/

Dag 10: Cuzco Vrije dag.

Vrije dagen gepland. Vandaag kunt u lekker bijkomen van alle indrukken die u de afgelopen dagen heeftop gedaan en slenteren door de smalle en pittoreske straatjes van deze mooie stad. We bezoeken er de San Blas wijk met ambachtslui en artiesten,  later bezoeken we de lokale markt van San Pedro, deze markt is echt een lokaal voor de cusco mensen, niet in de toeristische routes. Vanavond eten we in een van de betere restaurants van Cusco "La Retama" gelegenheid om tal van Peruaanse gerechten te genieten. Hotel Sonesta Cusco*** - www.sonesta.com/CuscoPosadas/

Dag 11-12-13-14: Cusco naar Amazone Jungle

Vlucht van Cusco naar Puerto Madonado. Vandaar vertrekken we per boot, 2u lang, naar onze lodge aan de oever van de Tambopata rivier, aan de ingang van het Nationaal Park Tambopata Candamo. Gedurende je verblijf leer je de wilde fauna kennen. Deze bestaat voornamelijk uit vogels die dichtbij de rivieren leven: de jabiroe (zadelbekooievaar), purperreigers, papegaaien, toekans, etc. Er leven echter ok een aantal zoogdieren, zoals de ‘capibara’ en de tapir en enkele rep tielen die uitrusten op de oevers, zoals witte kaaimannen en schildpadden. Na het middageten kan je even uitrusten vooraleer een wandeling te maken in de omgeving van de lodge, om de rijke flora en fauna die je omringt te observeren. ‘s Avonds maak je een avondwandeling met de gids, op zoek naar insecten, amfibieën, vleermuizen en nachtapen.

 

Volgende dag brengt de boot je naar het startpunt van de tocht naar het ‘Tres Chimbadas’ meer. Hier vind je een heel ander type fauna en flora. Je ziet vogels zoals de ‘shanshos’, naal­deenden, purperreigers en ijsvogels en enkele reptielen en zoogdieren. Op deze plek woont een familie rivierotters, die zich regelmatig laat zien. In deze prachtige omgeving kunnen we zwemmen in het meer en piranhas vissen, is fantastisch. In de namiddag kan je een voordracht bijwonen over het ecosysteem, over medicinale planten of over jaguars. ’s Avonds ga je, vergezeld van de gids, op zoek naar kaaimannen langs de Tambopata rivier.  Het laatste dag we maken een boottocht naar een klif van rode aarde “Colpa La Torre”, waarin zich aders van minerale zouten bevinden die nodig zijn voor de voeding van verschillende dieren, vooral voor de papegaaien. Dit levert een bijzonder veelkleurig spektakel op.  Overnachting Inotawa lodge – www.inotawaexpeditions.com

 

Dag 14: Puerto Maldonado – Lima – Belgie

Laatste dag van de jungle te genieten,na het ontbijt weer terug naar Lima en vlucht naar België via Amsterdam or Madrid.

 

END

 

- Prijs per persoon 14 dagen luxe formule: €1595 per person kinderen tot 11 jaar betalen €50 minder.

- Jungle Tambopata 4 dagen + vol pension inbegrepen. Prijs B zonder tambopata extentie €1295

 

Inbegrepen:

-  Alle hotels gebaseerd op een twepersoonskamer logies in gezellige 3-4*** sterren hotels.

Alle profesionel camperen equipment.

-  Ontbijt buffet elke dag, vol pension tijdens trekking en jungle dagen 4-5-6 en 11-12-13.

-  Alle excursies in een prive groep, onder begeleiding van Marcelo en soms met lokale Engelstalige gidsen.

-  Alle de transfers zoals vermeld.

-  Train tickets in Expedition dienst, on board service plus meal, koude en warme dranken inbegrepen.

-  Avond Buffet in het beste restaurant van Cusco “La Retama” uitzonderlijk goede keuken, dranken zijn niet inbegrepen.

-  Vertrektaksen luchthaven binnenlandse en internationale vluchten.

-  Inkomgelden (Cusco Inca sites- Machu Picchu – Tambopata National Park)

 

Niet inbegrepen:

Internationale vluchten Europese luchtvaartmaatschappij KLM en Iberia. (met Joker reisbureau)

-  binnenlandse vlucht Lima-Cusco-Puerto Maldonado-Lima met Peruvian Airlines or Star Peru.

-  Overige maaltijden en dranken

 

Betaling van de reissom:

-  20 % van de totale reissom als voorschot betaalt de reiziger bij de ondertekening van de bestelbon.

-  30% uiterlijk een maand voor de vertrekdatum.

-  50% saldo betaalt de reiziger bij aankomst in Peru, zou kunnen ook worden gestort op onze bankrekening.

 

Hoe boekt u uw reis met Peru Inca Reizen:
-  U zal een formulier op onze website vinden, moet u in te vullen alle details en gewoon terug te sturen.
-  We zullen vragen de hoeveelheid van 20% van de totale prijs als voorschot na het verzenden van uw reis boekingsbevestiging.

-  Over uw internationale vlucht werken we samen met Joker reisbureau, moet u betalen ze direct na de bevestiging van uw reis om een ​​lage prijs houden, de latere betaalt u uw ticket te houden hoe duurder het kan worden, dan moet je extra betalen voor de prijs toe.

-  Mogelijk een annuleringsverzekering en reisverzekering af te sluiten met Joker reisbureau direct  via ons.

 

Annulering en wijziging door de reiziger:

- Tot 50 dagen voor vertrek: 10% van de reissom + alle bijkomende kosten, van 50 tot 40 dagen voor vertrek: 30% van de reissom, van 40 tot 28 dagen voor vertrek 50%, van 28 tot 14 dagen 65% en van 14 tot 7 dagen 85%, bij annulering vanaf 7 dagen betaalt de volledige reissom.

 

Hoe wordt de reis geregeld:

-  Bij aankomst in Lima, zal onze gids Marcelo op je wachten met een bordje met je naam.

- Gids brengt u naar uw hotel in Miraflores waar u ontvangt alle belangrijke informatie met betrekking tot uw reis (hotels, tours bedrijven, bussen, trein-en vliegtickets)

- U krijgt een file met belangrijke informatie over elke bestemming als restaurants, musea, bars en verschillende attracties.
- Alle hotels, transfers, excursies en maaltijden volgens programma worden vooraf betaald
- Reist je volledig met onze gids met een prive group.

- Alle tours en excursies zijn met een prive groep in het Engels.

- Wij bevestigen uw binnenlandse en internationale vliegtickets.

 

*Programa copyright 2012 Peru Inca Reizen.

 

Peru Inca Reizen - Travel Agency

email: peruincareizen@yahoo.com

website: www.peruincareizen.com

Telefax: + 51 -1-435 17 46

Main Office: Hernando de Soto 250 - Salamanca Lima 3- Peru.

Branch Offices in Cusco & Huaraz.     

Licentie Peru 11396