Noord & Zuid Peru trekking 22 dagen

NOORD & ZUID PERU 22 DAGEN + kuelap

Dag 1:Brussels – Lima.

Arrive in Lima, private transfer to Hotel The place in Miraflores.

Inbegrepen: Privee taxi hotel, Overnachting Hotel The place www.theplacehostal.com.pe
 

Dag 2:Lima- City Tour – Trujillo. (nacht bus)

In het begin van onze tocht genieten we van een panoramisch uitzicht over de "Pucllana Piramide", een prachtig ceremonieel en archeologisch centrum gebouwd in de 4e eeuw na Christus. Verkenning van het nieuwe stadsdeel en het koloniale deel van Lima centrum, de Plaza Mayor en de kathedraal.  In de namiddag kan je opteren om zelfstandig een leuke wandeling langs de kustlijn te maken, The Place hotel bevindt zich namelijk op wandelafstand.

Langs deze kustlijn bevinden zich verscheidene parken en ook Larcomar, een leuk shopping center voor de shopaholics onder ons! Heerlijk om hier de dag te besluiten in een gezellig café met zicht op zee. Ook kan u naar Barranco afzakken, de Boheemse wijk van Lima.  Miraflores en Barranco zijn de top toeristische wijken van Lima. Om 10 pm nacht VIP bus naar Trujillo seat beads.  Inbegrepen: Cruzero bus naar Trujillo. www.cruzdelsur.com.pe. City Tour met www.limavision.com
 

Day 3: Trujillo.

Arrive and transfer to Huaca Arco Iris (Dragon), het Chan Chan museum en de site. Nabij de Huaca Dragon groeien algarrobo bomen.  In dit dorre gebied halen ze hun voedsel tot wel 70 m diep uit de bodem.  Chan Chan is de grootste adobe site in de wereld, hoofdstad van het Chimu rijk (13de eeuw)  ChanChan staat ook op de Unesco World Heritage Site.  Je voelt je erg klein tussen de mooiemuren. Nadien transfer naar Huanchaco beach. Inbegrepen: Transfer hotel, Tour Chan Chan & Huaca Arco Iris + inkom fees. Hotel Naylamp. www.hostalnaylamp.com

Day 4: Chiclayo Huaca Rajada, Tucume & Museo Sipan.

After breakfast, bus naar Chiclayo. Sluiten aan bij de tour. Eerst bezoeken we Túcume, een administratief en religieus centrum  van Moche, Chimú en Inca cultuur.  De 26 piramides zijn waarschijnlijk tempels. Na lunch Bezoek aan de Huaca Radja waar belangrijke Moche mummies zijn ontdekt.  De bekendste zijn ‘Señor de Sipán’ (5de eeuw) en ‘ El viejo  señor de Sipán’ ( 3de eeuw). Naast honderden prachtige voorwerpen in goud, zilver, ... werd ook zijn entourage gevonden: zijn vrouw, een aantal kinderen, de wachters van het graf en een aantal dieren.  De mummies  en andere vondsten  zijn nu ondergebracht in een modern museum : Museo Tumbas Reales de Sipán.  Het museum dat gewijd is aan deze meneer is zo opgebouwd dat je de voorwerpen in dezelfde volgorde ziet als dat ze werden opgegraven. Schitterend!  Geen foto´s, maar kijk even op sipan.perucultural.org.pe/ .
In dit museum mag alleen je portemonnee mee binnen, de rest bewaren ze voor je.
18.15 terug in Chiclayo.

Inbegrepen: Bus naar Chiclayo, tour Tucume, Huaca Rajada, museo Tumbas Sipan. Overnachting Hostal Victoria
 

Day 5: Chiclayo- Trujillo – Huaraz.

Morgens bus naar Huaraz.  Onze eerste dag verblijf op 3100 m. Huaraz is mooi gelegen in het gebergte. Transfer naar hotel Aldos die ligt op wandelafstand van het centrum. Inbegrepen: Bus naar Huaraz, transfer Canshan Lodge.
 

Day 6: Huaraz -Chavin.

Terwijl we op de pick up wachten zien we heel wat vrouwen in hun kleurrijke traditionele kleding lopen.  Het weer is tot hiertoe altijd zonnig geweest.  Alleen de avonden zijn frisjes.
9.30 u. pick up voor de tour naar ‘Monumento arqueológico de Chavin de Huantar .
Ritje van zo'n 3 uur (heen) door de bergen maar prachtige zichten en omgeving.  De besneeuwde toppen zijn adembenemend.  We gaan tot op 4516 meter waar we een tunnel doorrijden.  Nadien staat er een groot wit Christusbeeld met 2 vingers omhoog . Vanaf dan is de weg alleen nog grind en veel putten.  Dus van links naar rechts om alles te ontwijken en soms nogal erg dicht bij de afgrond.  brrr.... En het was diep . Eerst nog een stop aan de prachtige Laguna  Querococha.  Er is wel een felle, frisse wind.  We zitten op 3980 m.  Kinderen vragen ons om hun lammetje te pakken, natuurlijk voor een soletje.  En waarom niet, ze zijn zo schattig en beleefd.
Chavin de Huantar is van de Chavin beschaving en dateert van 1800 VC tot 300 VC.  Bij de ingang van de site staat een maquette opgesteld van het complex. Bij deze site kunnen we ook via een trap ondergronds gaan.  Na het bezoek aan de site gaan we naar een restaurant.  Langs de weg vervoert een ezel een stapel kartons met eieren.  Daarna bezoeken we nog het museum.
Het uitstapje was meer dan de moeite waard. Verhalen die op dezelfde basis steunen kregen en zullen we krijgen op verschillende sites .  De uitbouw is wel niet overal hetzelfde. Inbegrepen: Tour Chavin de Huantar, transfer Canshan Lodge.
 

Day 7: Huaraz – Llanganuco Lakes.

9.30 u. pick up voor uitstap naar Lagunas de Llanganuco in Huascaran National Park.( World Heritage Site by Unesco. We volgen de Río Santo die stroomt tussen de Cordillera Blanca en de Cordillera Negra. Mooie zichten op de montaña Huascaran 3 witte pieken en de hoogste van Peru 6780 m en andere pieken.
Stop in Carhuaz, bekend om zijn vele soorten ijs, om te genieten van een lekker ijsje o.a. een bol pisco-sour. Mensen lopen in de typische kleurrijke kleding en schoolkinderen houden er een educatief feestje. Volgende stop is Yungay.  Op 31 mei 1970 is er een aardbeving geweest.  2 minuten later is er een rots van 23.000 ton tegen 330 km/u naar beneden gekomen en heeft in een lagune een tsunamie veroorzaakt waardoor er een modderlawine is ontstaan.  De hele stad zat en zit nog steeds onder een 4-meter dikke laag.  20.000 mensen liggen onder de grond, samen met hun goud, zilver en waardevolle dingen.  Het gebied noemt Campo Santo en is beschermd, er mag niet gegraven worden om diefstal te voorkomen.  4 palmbomen, restanten van de kerktoren en het hoger gelegen kerkhof zijn stille getuigen van de ramp.
Dan rijden we door naar de Lagunas de Llanganuco . Onderweg rijden we langs 100-metershoge rotsen die als een muur opstijgen. We bezoeken alleen het Laguna  Chinancocha ( vrouwenmeer).  Dit ligt op 3850 m.  Het water is smaragdgroen .De omgeving is enerzijds de Cordillera Negra, met vooral vulkanisch gesteente en aan de andere kant is er de Cordillera Blanca met graniet en bedekt met sneeuwtoppen tot meer dan 6000 meter hoog.   Heel indrukwekkend om zien. Rond de lagune is een wandelpad waar het heel rustig lopen is onder de bomen met hun rode stammen. Wandelen we ook nog naar een uitzichtpunt over een canyon waarbij we op een lama stoten. In Caraz lopen we even rond op de mooie Plaza d’Armas en even verder aan een klein winkeltje om dulces te kopen : dulce de letche, de fresa. Om 19.30 u. terug in Huaraz. 22 u. nachtbus naar Lima.
 

Dag 8: Huaraz- Lima – Paracas.

At 09.30 am flight to Lima, aarive 10.30am and private transfer to bus station, om 14.00 u nemen we de cruzero, bus naar Paracas en daarna een transfer naar het hotel Mar Azul dicht bij de zee in Paracas. Free afternoon.

Inbegrepen:      Taxi naar bus station, Bus VIP Cruzero, tour Paracas

hotelovernachting Hostal Mar Azul *** www.hostalmarazul.com/ www.cruzdelsur.com.pe.
 

Dag 9: Paracas – Ica – Huacachina.

Om 8 u beginnen we met een excursie per boot langs de Ballestas eilanden, de ‘kleine’ Galápagos eilanden. Een uniek natuurgebied met zeeleeuwen, pinguïns en tal van vogels. Hier kan men onder andere een zeeleeuwenkolonie bewonderen. In de namiddag maken we een tour op het schiereiland dat ’s werelds grootste concentratie zeevogels herbergt, waaronder pelikanen en flamingo’s! Op een berg van het schiereiland is een bijzondere aardtekening te zien, de vorm van een kandelaar. De betekenis ervan is niet helemaal duidelijk, hierover bestaan meerdere theorieën. Nadien keren we naar Huacachina. We mogen ons onder de gelukkigen prijzen, want we blijven hier op dit mooie plekje overnachten!.

Andere opties zijn  een tour  met Buggys en sandboarding met een geweldig uitzicht. Bodega bezoek met Pisco en wijnen degustatie Inbegrepen:               Overnachting Hotel Curasi met zwembad *** www.huacachinacurasi.com. Transport, Ballestas tour. Niet Inbegrepen: Buggy rides + sandboard + fees = 30 eur / Bodega bezoek + wine & pisco degustatie = 20 eur
 

Dag 10: Huacachina – Nazca – Arequipa.

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Nazca per cruzero bus, optioneel kan u kiezen om van een vlucht over de Nazca lijnen. Er zijn figuren te onderscheiden als een kolibrie, een aap en zelfs een marsmannetje. In het totaal zijn er door de Nazca cultuur meer dan 300 figuren in het landschap aangebracht en ondanks intensief onderzoek is het nog niet geheel duidelijk welke functie deze lijnen hadden.

In de namiddag brengen we een bezoek aan de ceremoniële begraafplaats van Chauchilla, een woestijnlandschap met verschillende mummies van waaruit de Nazcabeschavingen de Nazcalijnen uitwerkten. Het is de belangrijkste site van de streek. Nacht bus naar Arequipa. www.cruzdelsur.com.pe.

Niet Inbegrepen Optioneel: Vlucht Nazca lijnen, Aquaducten.

Inbegrepen:      Chauchilla + Workshop ceramics, Bus Cruzero Cruz del Sur tourist service with box lunch.
 

Dag 11: Arequipa – City Tour.

Aankomst in de Arequipa en transfer naar het hotel. Arequipa, de witte stad gelegen op 2325 meter in het woestijngebergte, wordt ook wel de mooiste stad van Peru genoemd. We bezoeken het Santa Catalina klooster. Voor velen het mooiste koloniale bouwwerk in het land. Daarna doen we een sightseeing tour doorheen Arequipa, we beginnen met de Plaza de Armas en gaan dan naar de uitkijkpost van Carmen Alto en bezoeken vervolgens het Yanahuara district, later gaan we naar het traditionele district van Cayma. Nadien zaken we af naar kennis maken met vier typische dieren uit Peru, de Alpaca, Vicuña, Huanaco en de Lama. We gaan ook even langs de Sabandia molen. Tot slot keren we terug naar de stad. Overnachting hotel Los Andes*** www.losandesarequipa.comNiet Inbegrepen: Ingang Santa Catalina. Inbegrepen:             City tour 4 uur transport toerist- panoramische bus + gids rondleiding Santa Catalina.
 

Dag 12: Colca Canyon Excursie 2 dagen (half pension)

Vertrek vanuit het hotel in Arequipa en rit naar het reservaat van Aguada Blanca, waar u vicuñas kan bewonderen.  Het hoogste punt van de uitstap is de ‘Mirador de los Andes’, van waar we de nabij gelegen vulkanen van de vallei kunnen observeren, waaronder de Misti vulkaan en ook de dorpjes in de buurt. In de namiddag bezoek aan de thermale baden van Chivay.

Niet inbegrepen: Toekomst Colca 70 soles, Chivay baden toeslag en avond eten.

Inbegrepen:      Hostal La Estancia ** + lunch buffet, Colca Canyon tour

Bezoek thermale baden Chivay
 

Dag 13: Colca Canyon – Arequipa.

Vertrek naar de Colca Canyon. Onderweg komen we voorbij de dorpjes Yanque, Achoma, Maca en Pinchollo. Via Madrigal, naar de Mirador van waaruit we de 3 ‘betoverde’ meren van Tapay kunnen zien en waar u met wat geluk condors kan observeren. Een adembenemend uitzicht over de Colca Canyon blijft u eeuwig bij. Deze canyon is tevens de diepste ter wereld. Om 13 u ongeveer keren we terug naar Arequipa. Overnachting hotel Los Andes*** www.losandesarequipa.com. Inbegrepen: Transport tourist bus met transfer naar hotel.
 

Dag 14: Arequipa – Puno.

Ontbijt in het hotel. We nemen een comfortabel dagbus naar Puno. In de namiddag komen we aan Puno. Hotel San Antonio Suites*** www.sanantoniosuitespuno.com. Inbegrepen: Touristic bus 6 hours, privé transfer naar hotel.
 

Dag 15: Titicacameer en Amantaní. (Volpension)

Ontbijt in het hotel. Vanuit Puno naar het Titicacameer, waar we inschepen voor een boottocht over dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Bezoek aan de drijvende Uros-eilanden, bewoond door de afstammelingen van de Uros-indianen. Verdere boottocht naar Amantani, waar we een mooie natuurwandeling maken. Overnachting bij de lokale bevolking op het eiland. Inbegrepen: Boot tour met Internationale groep van 3 uur, Accommodatie bij gastfamilie, volpension maaltijd plus tour Amantata temple 3 uur. Inbegrepen: Tour 2 dagen plus volpension, avond music show.
 

Dag 16: Titicacameer en Taquile – Puno.

Ontbijt bij gastfamilie,  daarna zetten we onze boottocht verder van Amantani naar Taquile. We bezoeken het eilandje Taquile waar de tijd lijkt gestopt te zijn. Ongeveer 350 families, afstammelingen van de Inca’s wonen hier in een mediterrane atmosfeer. Ze zijn erg bekend voor hun textiel, vooral de mannen breien hier truien en mutsen. Aan hun hoofddeksels kunnen we de status van de mannen kennen. Na het middageten wandelen we door de natuur terug naar de boot, die ons weer naar Puno brengt  na aankomst wordt u weer naar uw hotel gebracht. Hotel San Antonio *** www.sanantoniosuitespuno.com. Inbegrepen: Ontbijt + terug naar Puno en hotel. Niet inbegrepen: Lunch in Taquile.
 

Dag 17: Puno – Cuzco. (Lunch buffet inbegrepen)

Ontbijt in het hotel. ‘s Ochtends nemen we de bus naar Cuzco, waar we aankomen rond 17 u. Onderweg maken we enkele stops voor een bezoek aan het museum van Pukara, de Alpaca-kwekerij La Raya (4335 m), om te eten en voor de ruïnes van Raqchi en het kerkje Andahuaylillas (de Sixtijnse kapel van Amerika) te bezoeken. Aankomst in Cusco en transfer naar het hotel. Overnachting hotel Villa Mayor *** / Inbegrepen: Touristic Bus VIP met gids 8 hours + warme dranken www.inkaexpress.com  +Taxi naar hotel. Niet Inbegrepen: Inkomgelden museums + lunch buffet.
 

Dag 18: Cuzco City tour.

Ontbijt in het hotel s´morgens free voor aclimatisatie. Cuzco citytrip in de namidag om 1.30pm. Deze stad, gelegen op 3310 m. hoogte, is de voormalige hoofdstad van het Incarijk. We bezoeken de alombekende ruïnes in de omgeving van Cuzco: Sacsayhuaman was een enorm Inca Fort gebouwd op 3 terrassen elk 360 meter lang. Vervolgens bezoeken we Tambo Machay, bekend als de Inca baden. Daarna gaan we naar de begraafplaats van de Inca koning Kenko. Er bevindt zich een 5.9 meter hoge steen welke op een poema lijkt. We vinden er gangen, kanalen en trappen met in steen uitgewerkte dierenmotieven. Tenslotte bezoeken we Puka Pukara, dit is een militair en administratief centrum gevormd door terrassen, trappen en gangen. Overnachting Villa Mayor***. Inbegrepen: Cusco city tour + transfer naar hotel. Niet inbegrepen: Inkomgelden boleto turistico.
 

Dag 19: Heilige Vallei van de Inca’s – Aguas Calientes.

Ontbijt in het hotel. Deze ochtend brengen we een bezoek aan Pisac, een typisch indianendorp plus Inca ruins. Het is het eerste dorp van de heilige vallei van de Inca’s, op een hoogte van ruim 2600 m, dus 600 m lager dan Cuzco. Het heeft hierdoor een aangenamer klimaat. Door het dal stroomt de Rio Urubamba, die voor voldoende water zorgt om de akkers te bevloeien.  We eindigen onze dag met een bezoek naar Ollantaytambo village nadien we gaan onze trein nemen naar Aguas Calientes village het stad waar Machu Picchu light. Overnachting La Payacha hostel **. Transport taxi. Niet inbegrepen: Inkomgelden + Cusco visitor ticket 130 sol + lunch vallei.
 

Dag 20: Machu Picchu full-day terug Cusco.

Bus naar Machu Pichu begeleide wandeling met onze gediplomeerde gids in de eeuwenoude, verloren Incastad. Vanop deze hoogte heeft men een adembenemend zicht op de bergrug die met zijn vele bouwwerken sterk op een geborduurd deken lijkt. Deze stad is door de UNESCO erkend als werelderfgoed en precolumbiaanse hoofdstad van Latijns-Amerika. In de namiddag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo en keren we terug naar Cusco. Overnachting Villa Mayor***. Inbegrepen: Machu Picchu begeleide tour. Treinrit Expedition naar Ollantaytambo + Bus naar Cusco, Taxi naar hotel.
 

Dag 21: Cusco – Lima - Belgium

Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Cuzco gebracht waar u een binnenlandse vlucht naar Lima neemt. Na uw aankomst in Lima ansluiten met uw internationale vlucht terug naar Belgie. Inbegrepen: Transfer to airport Cusco, flight naar Lima.
 

Dag 22: Brussels.

Aankomst in Brussels via Madrid, Amsterdam or Paris (Air Europa en Iberia, KLM or Air France).

End of program

PRICE: € 1800 per person based on double room, breakfast and with private bathroom, individuele privee program, included local flight Cusco – Lima.

Inbegrepen:

•Privé transfers luchthaven Lima, en Cusco.

•Een binnenlandse vlucht (Cusco-Lima met Star Peru or Peruvian Airlines)

•Alle accommodatie o.b.v. logies & ontbijt.

•Enkele maltijden zijn bij ons inbegrepen, lunch buffet tijdens Colca & in de weg van Puno naar Cusco, dinner show met live music en dances in Colca.

•Tours in Trujillo, Chiclayo and Huaraz met alle inkomgelden inbegrepen.

•Twedaagse tocht Colca Canyon met internationale groep (incl. vervoer, lokale gids,  lunch + diner)

•Tweedaagse tocht Titicacameer met maaltijden inbegrepen (lunch + dinner dag 15 t/m lunch dag 16)

•Bus Puno-Cusco plus transfer bij aankomst in Cusco naar hotel, lunch buffet inbegrepen met Turismo MER. http://www.turismomer.com/

•City Tour Cusco + 4 ruines: Sacsayhuaman, Tambo Machay, bekend als de Inca baden, Kenko plus Puka Pukara.

•Tour Heillige Vallei met Internationale group.

•Trein Perurail Expedition service Ollantaytambo- Machu Picchu – Ollantaytambo. http://www.perurail.com/train_description.php?id=9

•Full day visit Machu Picchu, rondleiding over het complex met gediplomerde gids.

Niet inbegrepen:

  • Internationale vluchten: Het is belangrijk dat de internationale vlucht zo spoedig mogelijk wordt geboekt. Hoe vroeger u de vlucht boekt, hoe meer keuze aan uitzonderlijke promotarieven u zal hebben. Ook via deze website kan je vluchten consulteren. (www.goedkopevliegtuigtickets.be)
  • Overige maaltijden en dranken: tussen US$4 – US$10 per persoon/ per dag
  • Inkomsgelden: Paracas (US$10); Ballestas ($5); Chauchilla (US$3); vlucht over Nasca lijnen (US$120 + airport tax US$10); Santa Catalina (US$13); Colca BTC (US$27); Museums en ruïnes Puno-Cusco (US$10); Cusco + valle visitor ticket (US$63); Machu Picchu + Huayna Picchu fee (US$65) (Ticket Machu Picchu moet bij ons worden gereserveerd)

EXTENSION CHACHAPOYAS – KUELAP 4 dagen

Day 01: Chiclayo – Chachapoyas. (nacht bus)

After your program in Chiclayo you will take the night bus to Chachapoyas is a 8 hours bus ride. Arrive and transfer to hotel in Chachapoyas. Included: bus tickets, transfers and hotel in Chachapoyas.

 

Day 02: Chachapoyas – Revash – Leymebamba.

Om 7.30 u. vertrek naar Revash en Leymebamba.  Langs de baan zien we chirimoya aanplantingen, een soort fruit.  Na een uurtje een stop in Nuevo Tingo dorp.
Ik had enorm veel spijt van Revash ( speciale graven in gebouwen met 1,2 of 3 verdiepingen tegen de hellingen, beelden, … Vanuit Santo Tomas klim je in 1.30 u. naar Revash.
We stopten ook nog aan een uitzichtpunt over Chacha.  Bezoek met gids en terug naar Chachapoyas.

Day 03: Tour Gocta Waterfalls.

Na een ontbijt vertrekken we met een busje voor de Catarata de Gocta.(watervallen).  Na een rit van 1,5 uur zijn we in Cocachimba.  Van hieruit trekken we te voet verder.   Het is klimmen en dalen. De waterval was een verademing na al de pre-inca cultuur tot hiertoe.  De waterval is 771 m hoog en valt in 2 delen.  De terugtocht van de waterval is gemakelijker.  Terug in Cocachimba nadien rijd naar Chachapoyas.  Inbegrijpen: Tour met gids, inkomgeld.

Day 04: Kuelap Full day tour – Chiclayo.

Om 8.30 u. weer op pad met een busje, ditmaal gaat het naar de pre-inca versterking op 3000 m hoogte: Kuelap, om 09 u. zijn we in Kuelap. Na 15 min. klimmen langs een goed pad zijn we op de site.  Je voelt dat iets trager stappen nodig is.  Voor het eerst op 3000 m wandelen.  Maar het is de moeite. Bezoek met onze gids en terug naar Chachapoyas. Bagage oppikken aan ’t hostal en met de taxi naar de bus station. Inbegrijpen: Tour met gids, hotel overnachting, nachtbus naar Chiclayo. 

Prijs extensie Kuelap: €280 Inbegrijpen: Hotels, transfers, tours met engelstalige gids, inkomgelden. Niet inbegrijpen: Maltijden (ongever 5-10 euros pp)